Matkustan ympäri Italian maan
Viimeisen 10 päivän sisällä olen viettänyt aikaani Padovan lisäksi myös Ferrarassa, Chioggiassa, Riminillä ja Bolognassa. Koska kurssit ovat ma-ke jää loppuviikko hyvin tyhjäksi reissailulle ympäri Italiaa.
- 31.3.2011 Ferrara -
Ferraran vanha kaupunki on päässyt maailmanperintölistalle kulttuurikaupunkina sekä lisäksi arkkitehtuurinsa vuoksi. Kaupunkiin pääsee helposti junalla ja reissasimmekin Annen ja Josen kanssa tunteroisen verran etelämmäksi Padovasta. Sääkin oli jälleen aurinkoinen ja rusketusrajat alkoivat pikkuhiljaa muodostua.
- 3.4.2011 Chioggia -
ESN Padova järjesti reissun pikku-Venetsiaan eli Venetsian isosiskokaupunkiin Chioggiaan. Isosisko siksi, että se on rakennettu ennen Venetsiaa, mutta pikku-Venetsia, koska se on pienempi kuin Venetsia. Kaupungin läpi virtaa samaan tapaan kanaalit, tosin gondoleita ei pahemmin näkynyt. Kiertelimme kaupunkia ja onneksi kävimme sisällä vain yhdessä neljästä esitellystä kirkosta, ei ne niin erikoisia kuitenkaan ole. ESN:n oppaatkin olivat täysin erilaisia kuin Feltren reissulla vaikka mukana oli samaakin lössiä. Huikeita maisemia näimme Chioggian kellotornin huipulta sekä noin tunteroisen veneajelulla. Sää suosi jälleen kerran :)
- 7.4.2011 Rimini & Bologna -
Kansallisoikeuden, eli äänioikeuden, toimeenpanemiseksi Italiassa täytyi matkustaa Padovan ulkopuolelle. Lähimmät paikat olisivat olleet Milano, Firenze ja Rimini. Kuhunkin maksaa junaliput melkolailla samanverran, jossei jaksa alkaa Trenitalian kanssa leikkimään (josta kerron seuraavassa blogitekstissä lisää). Päätin lähteä heti aamutuimaan torstaina Riminiä kohti ja ic-junassa torkkuen lähes 3 tunnin kuluttua saavuinkin Riminin asemalle, josta tallustelin Suomen kunniakonsulaattiin äänestämään. Äänestyksen jälkeen tutustuin vanhaan kaupunkiin ja kävin tallustelemassa rannalla. Sinällään Riministä ei mitään sen kummempaa löydykään, hiekkaa kyllä useampi (15) kilometriä. Huhtikuussa eivät suuret turistimassatkaan olleet vielä tiellä :D
Ja sitten junalla kohti Bolognaan. Halusin säästää rahoja, joten näppärästi taajamajunalla Riministä Bolognaan, josta pääsee taajamajunalla Padovaan. Kävin siis tsekkaamassa Italian ensimmäisen yliopistokaupungin, jossa rakennuksetkin on merkitty vain "Università degli Studi", ei mainintaa kaupungista, sillä ei muissa Italian kaupungeissa ollut yliopistoja! Olin Bolognassa päivän kuumimpaan aikaan eli klo 15-18 ja todellakin siellä sai paahtua. Suomalaiset tuntevat Bolognan parhaiten Spaghetti Bolognesesta, jota kylläkään bolognalaiset eivät ikinä syö spaghettin kera. Yliopisto-opiskelijoille tutuksi on tullut myös Bolognan prosessi/julistus/sopimus, jonka vuoksi Suomessakin täytyy opiskella ensin kandidaatti- ja sitten maisteriopinnot.
Bolognan kuuluisat "kaksoistornit". Näitä puolustustorneja oli muinoin reilusti yli sata kaupungissa, mutta nykyään jäljellä on enää muutama, joista nämä kaksi kuuluisimmat. Ne ovat aivan keskellä kaupunkia ja molemmat ovat jokseenkin vinksallaan, lyhyempi enemmän kuin pitempi.